sâmbătă, 8 aprilie 2017

„Școala altfel''




      Cu o săptămână în urmă a fost desfăşurat programul „Școala altfel" în Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu" din Iaşi la care am participat și eu.
      În aceste cinci zile, am avut diferite activități de la care am învățat că viaţa este cu bune, dar și cu rele. Am asistat la o activitate numită „SPUNE NU VIOLENȚEI ÎN FAMILIE". Ne-au fost prezentate videoclipuri legate de tema respectivă și ne-a vorbit despre tipurile de violență. Scopul acestei activități este de a ne informa, de a ne dezvolta, cultiva și forma unele competențe.
      Mie, această activitate mi-a oferit șansa să îmi clarific unele aspecte legate de violență.
      Pe perioada acestui program am mers într-o excursie cu clasa a IX-a D, pe data de 29 martie, pe traseul Iași-Tg. Neamț. A fost un plan de obiective pe care le-am vizitat, gândit de doamna dirigintă: Castelul Miclăușeni, Mănastirea Văratec, Casa lui Veronica Micle, Casa lui Ion Creangă din Humulești, Casa lui Mihail Sadoveanu etc. Cel mai mult mi-a plăcut la Casa lui Ion Creangă deoarece ghidul de acolo ne-a prezentat casa și unele povești din „Amintiri din copilărie" într-un mod mai special, adică cu multe arhaisme și regionalisme, însă nu mi-a plăcut doar cum ne-a povestit ghidul, ci și acel loc minunt în care Ion Creangă și-a petrecut copilăria.
        Pe finalul excursiei am vizitat o zimbrărie unde am vazut mai multe specii de animale.
        În autobuz am avut ocazia de ai cunoaște mai bine pe elevii din clasa a IX-a D și chiar de a mă împrieteni cu unii dintre ei.
                                                                   Castelul Miclăușeni
                                                             Casa lui Mihail Sadoveanu                                      
                                                                  Casa Veronicăi Micle

                                                              Casa lui Vasile Alecsandri





   Casa lui Ion Creangă


      Ca viitor învățător, în programul „Școala altfel" am asistat și participat la activități, pe care le pot desfășura și eu cu viitori mei elevi. În cadrul acestui program am învățat să fiu mai sociabil, să fiu curios și sa privesc lucrurile într-un anumit mod, în care pot descoperi ceea ce nu poate vedea toată lumea.
      Detealiul pe care îl consider eu cel mai important este că toți elevi care au mers în excursie au știut să se poarte omenește și să formeze o familie de nedespărțit.